چگونه کنترل احساسات در زمان معامله داشته باشیم؟

109 روز پیش
|
زمان مطالعه: 8 دقیقه
در حال بارگذاری...
چگونه کنترل احساسات در زمان معامله داشته باشیم؟

در هیچ کسب‌وکار به اندازه فعالیت در بازارهای مالی نمی‌توان فراز و نشیب‌های قیمتی را مشاهده کرد، افرادی که در این بازارها فعالیت می‌کنند، باید کنترل احساسات را بلد باشند، معامله‌گران سرمایه اولیه را در حساب خود شارژ می‌کنند و زمانی که احساس می‌کنند روند بازار را به درستی شناسایی کرده‌اند، وارد معامله می‌شوند.

در زمان ورود به معامله حرکت بازار می‌تواند در جهت پیشبینی تریدر باشد، اما در صورتی که پیشبینی درست نباشد، معامله به سمت زیان خواهد رفت و همین حرکت بازار می‌تواند معامله‌گر را مضطرب سازد.

برای اینکه به عنوان تریدر در زمان معامله دچار اضطراب و استرس نشوید،می‌توانید از روش‌هایی که افراد باتجربه در زمان معامله استفاده می‌کنند، بهره ببرید. حس پیروزی در زمان سود احساس خوشایندی دارد، اما برای اینکه از ضررهای احتمالی پیشگیری کنید، به توصیه‌هایی که در این مقاله هست، توجه کنید.

کنترل احساسات برای یک معامله‌گر باعث خواهد شد تا او در زمانی که اکثر معامله‌گران هیجانی عمل می‌کنند، رفتار منطقی داشته باشد و احتمال موفقیت خود را چند برابر کند.

کنترل احساسات

بازارهای مالی زمین بازی برزگان است

هیچ معامله‌گری توانایی رسیدن به موفقیت یک شبه در بازار ندارد، افراد آماتور که وارد بازارهای مالی می‌شوند باید توجه کنند، که در کنار تریدرهای باسابقه که سرمایه‌های چندصد هزار دلاری را وارد معامله کرده‌اند، قرار می‌گیرند.

صبر و حوصله تریدرهای بزرگ در بازارهای مالی باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران خرد از پای در بیایند و نتوانند از بازار سود بگیرند. برای اینکه بتوانید از بازارهای مالی سود کسب کنید، باید رفتاری شبه بزرگان بازار داشته باشید.

هیچ معامله‌گر عجولی نمی‌تواند در بازار دوام بیاورد و در کنار بزرگان این بازار کسب سود کند. پس الزامیست تا با تمرین توانایی کنترل احساسات در معامله‌ را در خود ایجاد کنید. کنترل احساسات در زندگی روزمره هم از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر بتواند شخص در موقعیت‌های گوناگون رفتار درستی از خود نشان بدهد، توانایی اتخاذ بهترین تصمیم‌ها را خواهد داشت.

ترید کردن قابل مقایسه با فروشندگی یا مغازه‌داری نیست، همه افراد حاضر در این بازار به جهت کسب سود وارد شده‌اند و هر تریدری با توجه به تجربه و استراتژی شخصی دست به معامله می‌زند. پس سود بزرگ برای کسی است که بهترین تصمیم را در بهترین زمان داشته‌است.

حرکت بازارها و کنترل احساسات

در افت و خیزهای قیمتی 9 حالت احساسی در بین معامله‌گران به چشم می‌خورد که می‌توان با تعریف و شناسایی این رفتارها، کنترل احساسات در بازارهای مالی را به درستی هدایت کرد.

1. ناامیدی از سود ده بودن بازار

زمانی که بازار مدت طولانی روند مشخصی نداشته باشد، معامله‌گر قادر به شناسایی موقعیت مناسب برای وارد شدن به معامله مشاهده نمی‌کند و این وضعیت باعث ناامید شدن از کسب سود در بازار می‌شود. در این زمان‌ها چارت را رها کنید و به ارتقا سطح دانش معاملاتی خود بپردازید تا بازار به یک حالت متعادل برای داشتن معاملات برسد، انتظار نداشته باشید که بازار دائما آماده سود دادن به شما باشد.

2. بازار بدون نوسان

معاملات یک تریدر زمانی جذابیت خواهد داشت که بتواند از نوسات بازار کسب سود کند، اگر بازار بدون نوسان باشد، موقعیت معامله ایجاد نمی‌شود و این حالت می‌تواند برای تریدر کسل‌کننده باشد، پس در چنین مواقعی از بازار فاصله بگیرید و ریلکس باشد تا زمانی که در بازار موقعیت انجام معامله بوجود بیاید.

3. پشیمانی برای سود نگرفتن

تریدر دائما در حال آنالیز چارت می‌باشد و با شناسایی موقعیت، بهترین موقعیت را برای کسب سود انتخاب می‌کند، دیده شده است که معامله‌گر یک موقعیت خاص را شناسایی کرده ولی وارد پوزیشن نشده، حال اگر معامله باز نشده در جهت درست حرکت کند، احساس خشم در تریدر بخاطر نگرفتن سود ایجاد می‌شود. این عصبانیت اهمیتی ندارد ولی می‌تواند ادامه روند معاملات را بهم بزند. پس با آرامش در جست‌وجو موقعیت‌های بهتر معاملاتی باشید.

4. ترس از دست دادن سرمایه

زمان‌هایی که در بازارهای مالی بحران بوجود می‌آید و قیمت‌ها سقوط می‌کنند، اکثر معامله‌گران دارایی‌های خودشان را از بازار بیرون می‌کشند و این رخ داد می‌توان تریدرها را وحشت زده کند. در این مواقع سرمایه را تا حد امکان نقد کنید و از بازار فاصله بگیرد. فراموش نکنید که روزهای مثبت بازار برمی‌گردد.

5. استرس بهبود نیافتن بازار

هیچ بازاری دائما کساد نخواهد بود، در بحران‌های اقتصادی، بازارهای مالی آسیب می‌بینند و در صورت بهبود وضعیت، معامله‌گران با اطمینان خاطر نمی‌توانند به بازار برگردند و پروسه اعتماد کردن به بازار کند خواهد بود. در این مواقع برای اطمینان از وضعیت بهبود بازار، شاخص‌های اقتصادی را بررسی نماید.

6. سهل‌انگاری سود گرفتن از بازار

در مواقعی که بازار صعودی است و به راحتی می‌توان کسب سود کرد، تریدرهای آماتور دچار اشتباهات محاسباتی می‌شوند و فکر می‌کنند که بازار همیشه مطابق میلشان حرکت می‌کند. سود گرفتن از بازار همیشه براحتی نیست، پس نباید موقعیت‌های اینچنینی معامله‌گر را گمراه کند.

7. رفتار هیجانی در بازار

جمعی از دوستان را در نظر بگیرید که همگی در مدت کوتاهی وارد بازارهای مالی شده‌اند، با گفتگوهایی که در بین افراد صورت می‌گیرد، هیجان زده در بازار دست به معامله می‌زنند. هیجان ناشی از رقابت که در بین دوستان بوجود آمده می‌تواند در ادامه مضطرب کننده باشد. در این مواقع بی‌گدار به آب نزنید و بعد از آنالیزهای کلی وارد بازار شوید.

8. تحلیل‌های یک‌جانبه

فرض کنید که بازار صعودی پیش می‌رود، افراد با این تحلیل که صعود بصورت مداوم و بلند مدت می‌باشد به بازار ورود می‌کنند، این رفتار ناشی از تحلیل‌های مثبت و زرد می‌باشدو معامله‌گر نباید فراموش کند که اصالت بازارهای مالی بخاطر نوسان‌های آن است. هیچ بازاری صعودی نمی‌ماند و هیچ بازاری دائما نزولی نخواهد ماند.

9. امید واهی

روندهای صعودی طولانی مدت، می‌توانند منجر به ایجاد امید در تریدرهای آماتور شود، در این مواقع افراد بعد از دیدن کوچکترین نوسان در بازار، ناامید می‌شود و سعی در خارج کردن سرمایه خود از بازار خواهند داشت.

روش‌هایی برای ارتقا کیفیت معامله‌ها

برای بهبود کیفیت معاملات از احساسات دور شوید، یادگیری استراتژی‌های معاملاتی جدید علاوه بر بالا بردن کیفیت معاملات شما، احساسات شما را کنترل خواهد کرد.

اختصاص زمانی خاص برای بروزرسانی اطلاعات خودتان از بازارهای مالی، باعث خواهد شد تا تسلط لازم بر بازار را داشته باشید. ویدیو‌های آموزشی، تمرین با اندیکاتورهای ترکیبی و استفاده از تجربیات سایر تریدرها، می‌تواند در بالا بردن اطلاعات شما نقش کلیدی داشته باشد. تیم تخصصی گاوصندوق با ارائه آخرین متدهای معامله‌گران موفق می‌تواند شما را در این مورد بی‌نیاز کند.

همیشه در جست‌وجوی منابع جدید و بروز باشید، هر تریدری می‌تواند دیدگاه جدیدی از بازار را برای شما ارائه دهد، مطلع بودن از وضعیت بازار و افراد فعال در بازار نقش مهمی در توانایی کنترل احساسات ایفا می‌کند.

از مشاهده و تحلیل نمودارهای جدید واهمه نداشته باشید، آنالیز کنید و تحلیل‌هایی که داشته‌اید را چک کنید، مطمئنا نمودارهای جدید، دید بهتری به شما خواهند داد.

فعالیت‌هایی برای کنترل احساسات

آنالیز مداوم بازار می‌تواند باعث احساس افسردگی شود، برای مقابله از ایجاد شدن چنین جالتی فعالیت‌های ورزشی انجام دهید تا با ترش هورمون دوپامین در بدن، فعالیت در بازار تکراری نشود.

فعالیت‌های روزانه مانند آشپزی، انجام بازی فکری و گوش دادن به موسیقی می‌تواند شما را از فضای ترید دور کند که گاها لازم است. محل کار خود را منظم نگه دارید تا حس خوشایندی را برایتان ایجاد کند.

هیجانات نباید شما را کنترل کنند، رسیدن به این سطح از آسایش فکری ضروری است. در زمان خشم دست به معامله نزنید و از فضای بازار فاصله بگیرید. درنظر بگیرید که هر تحلیلی احتمال خطا دارد و نباید بی‌دلیل به آن پای‌بند بود.

انجام معاملات می‌تواند به خستگی ذهنی بیانجامد، پس استراحت را فراموش نکنید. عملکرد روزانه را محاسبه کنید تا نسبت به پیشرفتی که در معاملات دارید، بتوانید خودتان را تشویق کنید. فراموش نکنید که طمع نباید باعث بهم خوردن استراتژی معامله‌گر شود.

جمع‌بندی

اصل کنترل احساسات در معاملات به خود شخص بستگی دارد، فرد برای اینکه بتواند به ترید موفقی تبدیل شود، بایستی تجربه خرید و فروش در دنیای واقعی را داشته باشد، اگر تاکنون در کسب و کاری بصورت مستقیم تجربه کسب نکرده‌اید، توصیه می‌شود که بازی مونوپلی را با دوستان خود انجام دهید.

کسب و کار در دنیای واقعی این حس را به شما القا می‌کند که هیچ رحم و مروتی در زمان تبادلات مالی نداشته باشید و می‌توانید با درک این موضوع، در مدت زمان کمی، بر کنترل نمودن ورودی‌ها و خروجی‌های محصول ارائه شده خودتان کنترل داشته باشید.

همانطور که صاحبان بیزینس و کسب و کار به کوچکترین جزئیات شغل خودشان توجه دارند، تریدها نیز برای اینکه، برآیند مثبتی در بازار داشته باشند، لازم خواهد بود تا به جزئیات تمرکز کنند.

تریدر باید نقاط قوت خودش را تقویت کرده و سعی در پیدا کردن نقاط ضعفی که در ترید دارد، بپردازد. برای اینکه بتوانید به یک وین‌ریت بالا و مورد قبول در بازراهای مالی برسید، اطلاعات معاملاتی خودتان را بروز کنید، دست از یادگیری نکشید و در جست‌جوی تحلیل‌های جوابده در بازارهای مالی باشید.