از جمله مواردی که یک معاملهگر باید برای رسیدن به سود مورد توجه قرار دهد، تسلط داشتن به مفاهیم بازارهای مالی است، هرچقدر معاملهگر به واژهها و مفاهیم مسلط باشد، قدرت تحلیل بالایی خواهد داشت.
سبک معاملاتی و استراتژی معاملاتی شاید در گفتار نزدیک به هم باشند، اما تفاوتهای کلیدی دارند که میتوانیم با توضیح و توصیف آنها بصورت کامل، بر مفاهیم لازم درک پیدا کنید.
سبک معاملاتی بیانگر رفتار معاملهگر نسبت به حرکتی که بازار دارد، تعریف میشود. تحلیلی که تریدر از بازار دارد و زمانی که به انجام دادن معامله اختصاص میدهد را میتوان سبک معاملاتی تریدر عنوان کرد.
استراتژی معاملاتی را میتوان اصولی شمرد که شامل زمان ورود و خروج، تحلیل بازار و مدیریت ریسک یک معاملهگر را بیان میکند.

جزئیات سبک معاملاتی
سبک معاملاتی تریدر بیان میکند که او چه زمانی را برای نگهداری سرمایه خود در نظر گرفتهاست. سرمایه را میتوان بصورت کوتاه مدت، بلند مدت یا میان مدتی نگهداری کرد.
تریدر در تعیین سبک معاملاتی باید قدرت ریسکپذیری خودش را درک کرده و اندازهگیری کند، هر معاملگری به میزان زمانی که برای زیرنظر گرفتن بازار اختصاص میدهد، به بازار تسلط پیدا خواهد کرد.
سبکهای رایج در معاملات اغلب به این شرح است:
معاملات روزانه (Day Trading): عمر این نوع از معاملات نهایتا 24 ساعت میباشد و در صورتی که معامله در طول روز نتیجه ندهد، بسته میشود. افرادی که با این روش دست به معامله میزنند، دائما بازار را تحلیل میکنند.
معاملات اسکالپ (Scalping): معاملات باید در مدت زمان کوتاه بسته شود، در این نوع معاملات هدف رسیدن به سودهای کم ولی مداوم میباشد.
معاملات نوسانی (Swing Trading): افراد صبوری که میتوانند پوزیشن معاملاتی را تا چند روز یا هفته نگهداری کنند، این روش را انتخاب میکنند. استفاده از نوسانات قیمتی برای افراد صبور در این مورد توصیه خوبی خواهد بود.
معاملات موقعیتی (Position Trading): روندهایی که برای بلندمدت شناسایی میشوند و میتواند ماهها پوزیشن معاملاتی را تا رسیدن به هدف باز نگه دارد.
جزئیات استراتژی معاملاتی
تریدر استراتژی معاملاتی خودش را مینویسد و نسبت به خلق و خویی که دارد آن را شخصیسازی میکند تا بتواند به نتیجه برسد. مواردی که در تعیین استراتژی معاملاتی اهمیت دارند، به این شرح هستند:
تعیین کنید که چه نقطهای برای ورود شما و خروجی که میخواهید از بازار داشته باشید، مناسب خواهد بود. تحلیلی که عمده رفتار شما را نسبت به موقعیت تعریف میکند چیست، معاملهگر خودش تصمیم میگیرد تا الویت ورود به معامله برای وی تحلیل تکنیکال باشد، بنیادی بازار را بررسی کند یا روانشناسی رفتار معاملهگران را زیرنظر داشته باشد.
فعالان بازار روزبروز سعی در افزایش دادن سودشان و کاهش دادن زیانهای احتمالی هستند، استراتژهای رایج در معاملات به شرح زیر است:
معاملات مبتنی بر خبر (News Trading): تریدرهایی که اخبار اقتصادی را زیر نظر دارند و با منتشر شدن اخبار یا شناسایی زمانی که خبری ممکن است در بازار تحول ایجاد کند، دست به معامله میزنند که باید سرعت عمل بالایی هم داشته باشند.
بازگشت به میانگین (Mean Reversion): تریدرهایی که همیشه میانگین قیمتی را درنظر دارند و معتقد هستند که قیمت نمیتواند از میانگینی که دارد فاصله بگیرد و در صورت کاهش یا افزایش، سعی در برگشت به قیمت میانگین خواهد داشت.پ
پیروی از روند (Trend Following): روند کلی بازار آنالیز میشود، اگر بازار صعودی شد، سعی خواهیم کرد تا از روندهای صعودی، سود بگیریم و در بازارهای نزولی الویت ما سود گرفتن از روندهای نزولی خواهد بود.
شکست سطح (Breakout): در ابتدای آنالیز سهم یا ارز سطوح مهم را پیدا میکنیم، این سطوح میتواند، شامل حمایتها یا مقاومتها باشد. در صورتی که روند این سطوح را شکست دهد، معامله را باز میکنیم.
نزدیکی سبک معاملاتی و استراتژی معاملاتی
در سبک معاملاتی تعیین میکنید که چه عملکردی کلی در بازار پیش خواهید گرفت اما در استراتژی معاملاتی جزئیات وارد عمل میشوند و باید مشخص کنید که در مواقع گوناگونی که در بازار رخ میدهد، چه واکنشی خواهید داشت.
با توجه به تعریف بالا میفهمید که در قدم اول تعیین سبک معاملاتی، کاملا اساسی میباشد اما این استراتژی معاملاتی است که تعیین میکند از چه ابزار و تکنیکهایی بهره ببریم
در نظر بگیرید شخصی که بصورت اسکالپ معامله میکند، تایم فریم کوتاهی را برای آنالیز بازار انتخاب میکند و به هیچوجه با تایم فریمهای بالاتر کاری نخواهد داشت تا دلیلی بر دخالت روی معامله شوند.
فردی که استراتژی معاملاتی خودش را تعیین کرد، در پی یافتن نشانهها برای ورود به معامله خواهد بود و از ابزارهایی که در استراتژی او نتیجه بخش هستند، استفاده میکند.

یافتن بهترین سبک و استراتژی معاملاتی
برای اینکه هر فردی سبک و استراتژی خودش را پیدا کند باید شخصیت خودش را بشناسد، این که افراد باید بدانند در مواجه با قیمتهای ناگهانی که در بازار جابجا میشود، چه اکشنی دارند، کاملا ضرورت دارد.
تعیین هدف و انتظاری که از بازار دارید، بازار عموما افراد صبور را خوشنود میکند و بیشتر دیده شده است که اشخاص عجول توان سودگیری از بازار را نداشتهاند.
بالابردن تجربیات و مطالعه آخرین روشهای ارائه شده توسط معاملهگران بزرگ کمک میکند تا بروز شوید و عملکرد درستی داشته باشید. بازار فراز و نشیبهای فراوانی دارد و شما میتوانید افراد حرفهای بازار را شناسایی کرده و با گرفتن مشاوره از آنها، موفقیت خودتان را تضمین کنید.
هوش مصنوعی برای تحلیل شخصیت تریدر
افراد فعال در بازارهای مالی باید بتوانند شناخت کاملی از شخصیت خودشان و آنچه که از بازار میخواهند داشته باشند، پس بهتر است تا برای درک این موضوع سوال و جوابهای کوتاهی تهیه کرده و آنچه را که برای شناسایی اخلاق معاملاتی خودشان لازم دارند را درک کنند.
برخی از سوالات اساسی بدین صورت بیان میشود که با کمک گرفتن از چت جیبیتی میتوانید به تحلیل اطلاعات بپردازید:
۱. هدفت از معاملهگری چیه؟
- سود کوتاهمدت
- ساختن درآمد جانبی
- سرمایهگذاری بلندمدت
- افزایش مهارت در بازارهای مالی
۲. روزانه چقدر وقت میتونی برای معاملهگری بذاری؟
- کمتر از ۱ ساعت
- ۱ تا ۳ ساعت
- ۳ تا ۶ ساعت
- بیشتر از ۶ ساعت
۳. سطح ریسکپذیریت چقدره؟
- پایین (ترجیح میدم ضرر نکنم حتی اگه سود کمی داشته باشم)
- متوسط (ترجیح میدم بین سود و ضرر تعادل باشه)
- بالا (برای سود بیشتر، ریسک بالاتر رو میپذیرم)
۴. تجربهات توی بازار چقدره؟
- مبتدی (کمتر از ۶ ماه)
- متوسط (بین ۶ ماه تا ۲ سال)
- حرفهای (بیشتر از ۲ سال)
۵. واکنشت به ضررهای پشتسرهم چطوره؟
- خیلی استرسی میشم و ممکنه کل سیستمم بههم بریزه
- یهکم ناراحت میشم ولی ادامه میدم
- طبیعیه برام و طبق برنامه پیش میرم
۶. به کدوم بازار بیشتر علاقه داری یا کار کردی؟
- کریپتو (Crypto)
- بورس ایران
- فارکس
- سهام بینالمللی (مثل Nasdaq, NYSE)
- کالاها و انرژی (مثل طلا، نفت)
جوابهایی که در پرسشهای بالا ارائه میشود، شخصیت تریدر را بصورت دقیق، بیان میکند و فقط درصورت تسلط یافتن فرد به اخلاق معاملاتی مناسب، موفقیت حاصل خواهد شد.
چت جی بیتی در عرصه هوش مصنوعی انقلاب کرده و استفاده از آن خالی از لطف نیست.

جمعبندی
موفق بودن در بازارهای مالی نمیتواند تصادفی باشد و تمامی افراد موفق بدون استثنا توانستهاند با یادگیری و مطالعه مداوم مهارتهای خودشان را توسعه دهند و موفقیتشان را تضمین کنند.
تریدر باید سبک معاملاتی و استراتژی معاملاتی خودش را داشته باشد تا به سمت سودگیری از بازار حرکت کند، اگر بتوانید بهترین سبک و استراتژی را ترکیب کنید، رسیدن به معاملات پرسود دور از انتظار نخواهد بود.
تیم تخصصی گاوصندوق آخرین ژورنالها و آبدیتها در بازارهای مالی را منتشر میکند تا بتواند همراهانی که مفتخر به میزبانیشان در این سایت میباشد را در جریان آخرین تحولات در بازارهای مالی قرار دهد.